Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Californication (2007-ongoing)


΄Η αλλιώς το πως αξιοποιείς το πιο εμπορικό όνομα που βγήκε ποτέ για ένα τραγούδι..

Όπως λέει, μεταξύ άλλων ο συμπαθέστατος Hank Moody "You can't snort a line of coke off a woman's ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly." Εντάξει αυτό δεν πολυκολάει πουθενά αλλά αυτή η έκφραση με έφερε σήμερα στο blogger από το imdb που την πέτυχα μόλις συνειδητοποίησα πόσο γάντι του πάει. Και επειδή έχω πάθει μια κρίση επειδή κοιτάω το δέρμα μου και παραείναι λευκό, αυτό το καλοκαίρι το μπλογκ θα μπει σε πιο summer mood(y) και πιο καλύτερο μέρος για καλοκαίρι από το ηλιόλουστο Los Angeles.

Τελευταία φορά που ήμουν εδώ δεν πήρα πολύ χρώμα, έκανα παρέα με τον Angel βλέπεις. Αλλά τώρα δεν έχουμε ζωές η ψυχές να ρισκάρουμε οπότε μπορούμε να βγούμε στον ήλιο και να κυνηγήσουμε όμορφες καλλονές χωρίς να ανησυχούμε αν υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε την ψυχή μας. Κάπως έτσι είναι η ζωή του Hank. Υποδυόμενος από τον γαμάτο David Duchovny σε τελείως διαφορετικό ρόλο από τα X-Files, έτσι για να αποδείξει ότι κατέχει την υποκριτική, ο Hank είναι ένας μεσήλικας πετυχημένος συγγραφέας που είναι χωρισμένος με μια κόρη και καριέρα που πάει κατά διαόλου, ο οποίος έχει βαλθεί  να πηδήξει ότι δίποδο κυκλοφορεί στο LA. Παράλληλα φροντίζει να αποδίδει καλλιτεχνικότατους λόγους σε οποιονδήποτε τσαντιστεί μαζί του, χωρίς αυτό να βοηθά την κατάσταση, παρα μόνο στο να την κάνει πιο αστεία (ain't nothing wrong with that).

Το SHOWTIME είναι το κανάλι της πιο φρέσκιας τηλεόρασης και το Californication είναι το παράδειγμα γι'αυτό, μόνο που σε αντίθεση με το Weeds αλλά όπως και το Dexter (και τα 2 του SHOWTIME) βασίζεται στο να στηρίξει όλη τη σειρά στην ερμηνεία που θα παραδώσει ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας που από τη μια είναι καλός και υποστηρίζεται από έναν γαμάτο ηθοποιό, αλλά από την άλλη δημιουργεί αυτό το άχρηστο σύμπαν που συμβαίνει σε σειρές όταν πραγματικά οι υπόλοιποι χαρακτήρες μοιάζουν παντελώς άχρηστοι και αδιάφοροι. Αυτό μπορεί να λέει κάτι πολύ καλό για τον πρωταγωνιστή, ή κάτι μέτριο για τη σειρά. Τελικά ήταν και τα δύο. Μετά από 3 σεζόν το μόνο που έχω να πω είναι ότι το βλέπω γιατί ο Duchovny τα σπάει, και ενώ ελπίζω να έχω καλύτερα πράγματα να δω όταν ξεκινήσει η 4η, στο τέλος θα καταλλήξω να το βλέπω σε μαραθώνιο αγκαλιά με έναν κουβά παγωτό (σε αυτόν που ισχυρίστηκε ότι είναι το Sex and the City του αντρικού φύλλου - Το Entourage είναι το Sex and the City του αντρικού φύλλου).


Nonetheless γενικά πάντως δεν είναι κακό, είναι ευχάριστο, διασκεδαστικό και ανα στιγμές hilarious με πολύ μαυρίλα στο διάλογο (από τη μεριά Moody πάντα) και μια στο τόσο παραδίδει και ένα επεισόδιο που θα με κάνει να χτυπιέμαι στα πατώματα ενώ δεν νοιώθω τύψεις ότι είμαι laugh-whore. Απλά προτείνω ένα fast forward σε αρκετές, έως όλες τις σκηνές χωρίς τον Hank. Σίγουρα βαριέται κανείς εύκολα αλλά μ'αυτό τον τύπο ποτέ δεν ξέρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου