Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Mad Men (2007-ongoing)



Το 1960 ήταν μια διαφορετική εποχή για την Αμερική. Το "Ο Κάστρο ηγέτης της Κούβας" ήταν το καλύτερο ανέκδοτο που είχε ακουστεί ως τότε, η παρενόχληση λεγόταν ακόμα φλερτιν, ο Μακάρθυ έμοιαζε να τα λέει σωστά, και ο JFK ήταν τότε το πιτσιρίκι που διεκδικούσε την εξουσία. Ο Don Draper είναι ένας πετυχημένος διαφημιστής στη Νέα Υόρκη του 60. Έχει μια πανέμορφη γυναίκα, 2 παιδία, ένα μεγάλο σπίτι στην εξοχή και ευχαριστιέται αυτό που δεν μπορούσε ο Willy Loman του Arthur Miller, μια απόλυτη εικόνα του Αμερικάνικου ονείρου.

Το Mad Men λειτουργεί ως η απόλυτη κριτική της εποχής στην οποία αναφέρεται και μέσω αυτού κάνει μια επίθεση στο Αμερικάνικο όνειρο από την μεριά εκείνου που το κατέκτησε αλλά ακόμα δεν είναι ολόκληρος, από την μεριά εκείνων που νομίζουν ότι το έχουν κατακτήσει αλλά στην πραγματικότητα κρύβονται από την πραγματικότητα με οφθαλμαπάτες μιας επιτυχίας βασισμένης στο να την πέφτουμε σε ότι κινείται επείδη νομίζουμε ότι είμαστε.. Don Draper..

Να αναφέρω ότι το γεγονός του ότι ξεκίνησα το Mad Men, ήρθε ως αποτέλεσμα των αναφορών που έγιναν στο Community, όχι στο στυλάκι παρωδίας, αλλά με τρόπο αποθέωσης της επίδρασης της σειράς και την καθιέρωση του "Don Draper Sexy" από την Alison Brie (επείσης του Mad Men). Για αυτό το λόγο η σκήνη που παρουσιάστηκε κατέλληξε με εμένα στο πάτωμα απ'τα γέλια μόλις συνειδητοποίησα την ειρωνεία που εμφανίζεται ως συνδοιασμός του να βλέπεις αυτά τα 2 shows.


Σε περίπτωση που αναρωτήθηκε κανείς, that's not Draper's wife..

Η σειρά ασχολείται με το να δείξει την διαφορετικότητά του από τους υπόλοιπους.. άντρες της εποχής του μιας και δεν είναι ένα απλό πιόνι σαν αυτούς και ενώ ο ίδιος πασχίζει να ξεχάσει τους δαίμονες του παρελθόντος του. Παράλληλα βλέπουμε το νεαρό Bruce Campbell (Vincent Kartheiser) ο οποιός αναπτύσσει ένα θαυμασμό και περίεργο φθόνο για την επιτυχία του Don (λες και δεν τον είχαμε ήδη δει σε αντίστοιχο ρόλο αλλά ας το ξεχάσω).

Σημαντικά προσόντα της σειράς είναι τα αστεία της εποχής, το political incorrectness, επείσης της εποχής φανταστική ερμηνεία του Jon Hamm και τις πανέμορφες January Jones, Christina Hendricks, Alison Brie και Maggie Siff. Εκτώς αυτού προσφέρει μια πιο καθημερινή προσέγγιση στα ιστορικά γεγονότα του '60

Πολύ προφανές γιατί σάρωσε τα Emmys πάντως. Το Mad Men πρόκειται για ένα από τα καλύτερα drama series που έχω δει και θα συνεχίσω να το βλέπω αν συνεχίσει αυτή την πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου