Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αντίο Rubicon (2010-2010)


Έχοντας ήδη καταφέρει να γεμίσω το πρόγραμμά μου με σειρές που παρακολουθώ και δεν λένε να τελειώσουν, παίρνω πια ελάχιστες αποφάσεις για να ξεκινήσω κάποια καινούρια. Στη φετινή σεζόν για παράδειγμα, ή τουλάχιστον στο φθινοπωρινό κομμάτι της σεζόν, ξεκίνησα μόνο 3 σειρές με σκοπό να πλησιάσω σε μια πιο μετριασμένη ώρα μπροστά σε μια οθόνη. Οι σειρές αυτές είναι το The Walking Dead, το Boardwalk Empire και το Rubicon. Οι δύο πρώτες, όπως περίμενα άλλωστε πήραν πολύ νωρίς τις, άξιες, ανανεώσεις του. Για το Rubicon αυτή η στιγμή δεν έφτασε ποτέ.

Η χαμηλή θεαματικότητα πάντα φέρνει ένα τέτοιο αποτέλεσμα αλλά η διαφορετική φιλοσοφία που εκπνέει το AMC με ήθελαν να πιστεύω σε ένα θαύμα σαν την ανανέωση του Community ή του Dollhouse που ήταν κι αυτά πολύ κοντά στην γκιλοτίνα. Το Rubicon είναι μια σειρά που ήθελε να ενσαρκώσει την αίσθηση των conspiracy films του '70, ένα είδος που συμπαθώ ιδιαίτερα μιας και είναι ένα Robert Redford είδος. Έμαθα σήμερα δύο δυσάρεστα νέα για το είδος. Πρώτα ότι ο Dino De Laurentis, παραγωγός του Three Days of the Condor, και μετά ότι η σειρά που ακολουθούσε την ίδια ιδέα πέθανε μαζί του. Ως φαν του είδους θα πω ότι θεωρώ τα δύο γεγονότα μη τυχαία.

Θεωρώ επίσης ότι το Rubicon είναι μια πολύ ωραία πρώτη σεζόν για μια δουλειά που δεν θα δούμε. Η αντικειμενική μου άποψη στο θέμα δεν υφίσταται γιατί όπως είπα το είδος είναι στα αγαπημένα μου, αλλά και πάλι πιστεύω ότι, αντικειμενικά, ήταν μια καλογραμμένη, καλοσκηνοθετημένη, καλοπαιγμένη σεζόν για ένα προφανώς ξεχασμένο θέμα. Με πρωταγωνιστές τους James Badge Dale (The Pacific, 3ος κύκλος του 24) και Arliss Howard (Cowboy στο Full Metal Jacket), η ιστορία ακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού πράκτορα μιας μυστικής υπηρεσίας της Αμερικάνικης κυβέρνησης που ασχολείται με την αναζήτηση συνωμοσιών μέσα από αναγνωστικό υλικό μέσα από το οποίο ενώνουν τις κουκκίδες στα παζλ. Όταν ο μέντορας του στην υπηρεσία βρίσκεται νεκρός λίγες ώρες αφού έχει προσπαθήσει να μιλήσει σ' αυτόν για κάποια περίεργη συνωμοσία μέσα στην υπηρεσία τους, ο νεαρός Will Travers (Dale) αναλαμβάνει τη θέση, αλλά δεν σταματάει να ψάχνει.

Καταλαβαίνω ότι η σειρά είχε αρκετά πιο αργό ρυθμό από το 24 στο πρώτο του κύκλο, για παράδειγμα, και αυτό μπορεί να απωθεί τον περισσότερο κόσμο (κάπου εδώ λέω κάτι για τους Αμερικάνους και το short attention span), αλλά γνώμη μου, και είμαι ανοιχτός στην κριτική, αυτό που βλέπουμε εδώ είναι αρκετά πιο ρεαλιστικό. Εδώ που τα λέμε το 24 είναι διάσημο για την ακραιότητά του μιας και είναι μια σειρά δράσης. Ο Survivalist Paulie είναι ευχαριστημένος και από τα δύο στο κάτω κάτω. 

Το AMC δήλωσε σήμερα για την ακύρωση: "an opportunity to tell a rich and compelling story, and we’re proud of the series. This was not an easy decision, but we are grateful to have had the opportunity to work with such a phenomenally talented and dedicated team.” Το πόσο ψηλά φτάνει η συνομοσία που προσπαθούσε να ξετυλίξει ο Will δεν θα το μάθουμε.

Rubicon, RIP, it was fun while it lasted.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου