Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Dexter Season 5 Finale - Spoilers!


O Dexter έφτασε κι αυτός στο τέλος ενός ακόμα κύκλου του. Ενός κύκλου που έχει φάει μια τεράστια γκρίνια από το κοινό, και στην τελική κατάφερε να προχωρήσει την ιστορία από το περσινό φινάλε που έδειχνε ότι η σειρά θα τελείωνε εδώ. Όμως παρά τις προβλέψεις (μου) η ιστορία του αγαπημένου μας serial killer κατάφερε να κλείσει αρκετές ιστορίες που είχαν μείνει στον αέρα.

Ενώ η ανάπτυξη του ζεύγους Laguerda-Angel έχει φτάσει σε ένα απροχώρητο και βαραίνει την σειρά, μιας και ότι υπάρχει να ειπωθεί πλέον μεταξύ τους είναι βγαλμένο από μεξικάνικη σαπουνόπερα. Θέλω να αναφερθώ σε ένα inside joke των φανς, το "αναρωτιέμαι τι θα γίνει αυτή τη βδομάδα με το στεγαστικό της Μαρία;", το οποίο είναι και η αλήθεια για την αιώνια τρύπα του Dexter.

Από την άλλη πρώτη φορά νιώσαμε πραγματική απειλή για τον ίδιο τον Dexter από την δεύτερη σεζόν με τον Doakes. Ο Quinn μπορεί να μην είναι το ίδιο αλλά η ιστορία του είχε αρκετά σημεία με τονισμένη πλοκή, και ειδικά όσο πλησίαζε προς το φινάλε. Μετά από τόσα χρόνια έχουμε μάθει να ξέρουμε πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει μια σταγόνα αίμα. Αυτό που με ξάφνιασε όμως, είναι ότι παρόλο που ο Dexter είχε τη δυνατότητα να αφήσει τον Quinn να πάει φυλακή για το έγκλημα που δεν έπραξε, ο αγαπημένος μας δολοφόνος, επέλεξε να τον αθωώσει κερδίζοντας έτσι για πάντα την εμπιστοσύνη του. Στο φινάλε φάνηκε το πως ο Dexter συνειδητοποίησε πάνω απ'όλα ότι αυτή η οικογένεια που έχει δημιουργηθεί γύρω του είναι αυτή που τον βοηθά να υποστηρίζει την αληθινή του φύση.

Η φύση του μπαίνει σε νέα επίπεδα από την εμφάνιση της Lumen. Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί χαρακτήρα με τόσο μίσος για το πρόσωπό του από τον Connor στο Angel. Σε μια συζήτηση με φίλο Dexterά, αναφέρθηκε το πόσο πολύ θέλει να την βιάσει και να την βάλει σε ένα βαρέλι (ΛΟΛ). Οι προσευχές των haters όμως ισακούστηκαν από τους writers, οι οποίοι ξάφνιασαν ακόμα και μένα που πίστευα ότι μετά από 4 σεζόν μπορούσα να προβλέψω ένα τέλος στην 5η. Ο κύκλος δολοφονιών που είχα φανταστεί ήταν: ο Jordan σκοτώνει την Lumen, ο Dex σκοτώνει τον Jordan ενώ εκείνη τη στιγμή μπαίνει μέσα η Deb και όταν τον βλέπει λέει "thank you". Αυτό θα ήταν ένα φοβερό φινάλε. Όχι πως το κανονικό απογοήτευσε. Απλά η Lumen επιζεί. Και δηλώνει ότι δεν μπορεί να μείνει άλλο μαζί μας οπότε φεύγει.

H Deb φτάνει ένα στάδιο πιο κοντά και δίνει στην αστυνομία το πτώμα του Jordan ενώ αφήνει τους δύο συνομότες να δραπετεύσουν χωρίς να ανακαλύψει ποιοι ήταν. Αυτό... ήταν... Wow... Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχα φανταστεί η Deb δίνει στον Dex την συνενεσή της σε αυτό που κάνει αλλά χωρίς να έχουμε να υποστούμε 3 επεισόδια στην 6η σεζόν με προτάσεις που να αρχίζουν με "Wtf DEX?". Η επιστροφή των παιδιών για το καλοκαίρι θα είναι φαντάζομαι η συνέχεια της ιστορίας και τα πράγματα ήρθαν σε μια ισοροπία μετά τα περσινά γεγονότα, οπότε η σειρά θα συνεχίσει με πιο ομαλό τρόπο του χρόνου.

Μια ωραία σεζόν δεδομένου ότι πέρσι λέγαμε "που σκατά θα το πάνε τώρα".

1 σχόλιο:

  1. Αρκετά πράγματα ήταν τραβηγμένα από τα μαλλιά, αλλά από τη μέση κι ύστερα ήταν καλή season. Χάρη στη διαταραγμένη περσόνα του Jordan Chase, τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε Dex-Lumen και ... στο Liddy που είναι ο αγαπημένος μου αυτής της season. Ωραίο καθαρματάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή