Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Boardwalk Empire (2010-ongoing)


Τι είναι το Boardwalk Empire;

Είναι μια εξαιρετική πρώτη σεζόν για αυτό που προβλέπεται να είναι μια από τις top ten σειρές της νέας δεκαετίας. Είναι αυτό που κάποιος θα αποκαλούσε τέλεια. Αποδεκτή εξίσου από κοινό και κριτικούς, με ονόματα όπως Martin Scorsese και Terence Winter (writer, The Sopranos), το Boardwalk Empire είναι μια σειρά που επανέλαβε το φαινόμενο του Six Feet Under, με την ανανέωση να έρχεται σύντομα μετά την πρεμιέρα, μιας και τα νούμερα που έφτασε, είχε να δει το HBO σε πρεμιέρα από εκείνη του Deadwood το 2004.

Ο Winter είναι ο δεύτερος μετά τον Weiner (Mad Men), που μετά το Sopranos προχώρησε στο να δημιουργήσει μια εξίσου φοβερή σειρά. Και πιο τυχερός σίγουρα. Μπορεί το Mad Men να είναι αριστουργηματικό και συνεχίζει έτσι, αλλά το Boardwalk Empire είχε την τιμή να παίζεται με την ευγενή χορηγία του Scorsese, ο οποίος είχε και την καλοσύνη να σκηνοθετήσει τον πιλότο της σειράς, μέσα από τον οποίο έδωσε το άγγιγμα του στο Boardwalk Empire δημιουργώντας μια σεζόν που ο κάθε Scorsese fan, σαν και μένα, παρακολουθεί με την τρίχα σηκωμένη.

Στο κάτω κάτω οι ερμηνείες που δίνουν οι Steve Buscemi, Michael Pitt, Stephen Graham, Kelly McDonald και Michael Shannon είναι εξαιρετικές μιας και προέρχονται από ανθρώπους της μεγάλης οθόνης. Από την άλλη, βλέπουμε ξανά τον Michael K. Williams (Omar - The Wire) σε έναν παρόμοιο ρόλο με τον προηγούμενο, τον οποίο θα ήθελα να δω να αναπτύσσεται παραπάνω. Το ίδιο ισχύει για τον "two face" Jack Huston ο οποίος έχει αποδειχτεί να έχει αρκετά ενεργή παρουσία στην εξέλιξη των γεγονότων.

Atlantic City του 1920. Ο Nucky Thompson (Buscemi) βρίσκεται στο ηγετικό βάθρο της πόλης με παραπάνω από έναν τρόπο και προετοιμάζεται για την έναρξη της ποτοαπαγόρευσης, και, όπως και κάθε πολιτική φιγούρα της χώρας του, φροντίζει να δει πως αυτός ο νόμος μπορεί να συνεισφέρει στα κέρδη του. Παράλληλα, ενώ βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο νόμος εξαρτάται από το πάχος του πορτοφολιού σου, ένας έντιμος πράκτορας της κυβέρνησης (Shannon) βάζει ως στόχο του την καταστροφή του Nucky. O Jimmy (Pitt) είναι ο προσωπικός σωφέρ και μπράβος του Nucky, μιας και η επιστροφή του από την εμπόλεμη Ευρώπη αποδεικνύεται δυσκολότερη απ'ότι περίμενε. Έτσι πιάνει φιλίες με έναν άλλο νεαρό ενόματι Al Capone (Graham) που τον βοηθά να φροντίσει καλύτερα την οικογένειά του.

Μια εξαιρετική σεζόν έφτασε στο τέλος της χθες το βράδυ. Εκεί είδαμε ότι τελικά ο Nucky είναι έτοιμος και ικανός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που βρέθηκαν στο δρόμο του, καθώς και να επεκτείνει την κυριαρχία του. Στο τελευταίο επεισόδιο, είδαμε τον Nucky να κάνει κινήσεις που θύμισαν τον Michael Corleone στο πρώτο Godfather.

Absolutely First-Class TV

2 σχόλια:

  1. Να δούμε και πόσα Emmy θα μαζέψει...
    Τα καλύτερα έπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι δείχνει.. Με τον Cranston εκτώς συναγωνισμού παίζει και για πρώτου αντρικού, εκτώς αν ο Don Draper το πάρει επιτέλους. Μέχρι τώρα το θέλω για καλύτερης σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή