Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Paulie's Drag Too long blog (post)

Δείτε το ως βραβεία χειρότερης κοιλιάς. Κοιλιά χαρακτηρίζεται η περίοδος μια σειράς που αρχίσεις να λες ότι η τροπή της ιστορίας έχει κουράσει με τα επεισόδια αυτής της εποχής να είναι υποδεέστερα προηγουμένων επεισοδίων. Η κοιλιά είναι ο αιώνιος εχθρός κάθε κωμωδίας, μιας και γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα το χιούμορ της θα ξεχαστεί και προσπαθεί να βγάλει όσα περισσότερα καλά μπορεί πριν πεθάνει. Από την άλλη υπάρχουν σειρές που καταφέρνουν να επιστρέψουν στο αρχικό τους επίπεδο και να επανορθώσουν για την κούραση που προκάλεσαν. Άσχετα με αυτό, η κοιλιά για ένα θεατή είναι ένα οδυνηρό και εκνευριστικό διάστημα που παρακαλάς να τελειώσει ενώ αναθεωρεί την σχέση του με μια σειρά (όπως για παράδειγμα, η γυναικεία περίοδος - no offense)

I will now present the best drag too long show category.


1. The Sopranos - Season 4-Season 6a

Αρχικά, όντας Sopranos, δεν είναι πολύ εμφανές, μιας και η σειρά είχε πολύ καλές στιγμές και εκεί, αλλά το comeback του κύκλου 6b μέχρι το φινάλε αποδεικνύουν ότι η σειρά τράβηξε μιας και θυμόμαστε την ποιότητα πρώτων seasons Sopranos. Ειλικρινά όμως, μια πιο συρρικνωμένη εκδοχή αυτών των κύκλων θα ανέβαζε το Sopranos σε ένα επίπεδο που θα του άξιζε. Come on Tony, go to therapy more.

Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κοιλιάς: ο Steve Buscemi βασικός στην πέμπτη σεζόν.



2. Angel - Season 4

Με την 3η να προηγείται και την τέταρτη να ακολουθεί η τέταρτη σεζόν είναι μια πολύ σκοτεινή εποχή για το Angel. Δεν την θεωρώ ακριβώς κακή, απλά είναι αρκετά νοσηρή. Και για όλα φταίει αυτό το μπάσταρδο.

Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κοιλιάς: To Spin the Bottle και το wow τελευταίο επεισόδιο.

3. Buffy - Season 6

Bitch, bitch, bitch. Η Buffy σε κατάθλιψη, η Willow druggie, και το nerd trio. Μην πετροβολείτε αλλά η έβδομη μου άρεσε τόσο πολύ ακριβώς επειδή η έκτη ήταν τόσο κουραστική.
Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κοιλιάς: Το μιούζικαλ, και περισσότερος Spike.


4. Dexter - Season 3

Το Dexter έκανε δύο γαμάτες σεζόν και μετά μια meh. Προβλέψιμο τέλος στο οποίο κατέληξα να θέλω να ισχύει διότι η ιστορία με τον Μιγκέλ ήταν ανούσια. Για μένα το Dexter επανήλθε πλήρως στο φινάλε της Τέταρτης, η οποία, αν και σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη της, συνέχιζε να μην είναι σαν τις δύο πρώτες. Για την τωρινή θα τα πω στο τέλος της γιατί ως τώρα όλα δείχνουν πολύ καλά και δεν θέλω να το ματιάσω.
Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κοιλιάς: Lovely, Lovely Rita που γκρινιάζει ελάχιστα... τότε..., ένα μεγάλο χειροκρότημα για το τέλος ενός απαίσιου story.


5. Six Feet Under - Seasons 3-4

Τα πράγματα κυλούσαν απελπιστικά αργά και οι επαφές με την άλλη μεριά, ήταν ανύπαρκτες. Ήταν όλο γκρίνια και επαναλήψεις, και πολλά arcs τα οποία κατέληξαν ανούσια και βαρετά. Η Πέμπτη ήταν φανταστική βέβαια.
Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κοιλιάς: Γνωρίζουμε τον Olivier και πολλούς διάσημους guest stars.

Και ο νικητής...


6. Lost - Season 3, Season 6

Το Lost έχει αυτό το pattern ποιότητα κύκλων:
Γαμάτη, Καλή, Απαίσια, Γαμάτη, Καλή, Απαίσια. Αλλά δεν θα το κουράσω τα ξέρουμε. Love triangles, Taiwenese girls and alternate universes.
Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κοιλιάς: "Not Penny's Boat", "I am the cork."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου