Κυριακή 18 Απριλίου 2010

FlashForward (2009-ongoing)


Μια σειρά για την οποία μου έπρηξαν τα αυτιά πολύς κόσμος τον τελευταίο καιρό. Σαν την μύγα στο μέλι με τραβάνε τα scifi και έδωσα αρκετή σημασία στην δημοτικότητα που απέκτησε από τα πρώτα του επεισόδια κιόλας. Μπήκα λοιπόν στο FlashForward με τις καλύτερες προθέσεις επειδή ακριβώς μου πέρασε μια υποψία ότι θα μπορούσε να εξελιχτεί στο νέο μεγάλο θέμα της τηλεοπτικής επιστημονικής φαντασίας που μετά από πολλά χρόνια ύπαρξης έχει αρχίσει να ανεβαίνει ραγδαία σε θεαματικότητα. Το γεγονός ότι ο πιλότος πήρε υποψηφιότητα για Hugo Award στο πλάι του Epitaph One του Dollhouse και τριών Doctor Who επεισοδίων, μου έδωσε μεγαλύτερες ελπίδες.

Ξεκίνησα να το παρακολουθώ και είδα μια σείρα με πολύ Michael Bay σκηνοθεσία, με το κλασικό στυλάκι «το FBI ξέρει τα πάντα και σώζει την κατάσταση (πάλι)» που είχαν κουράσει οι χολυγουντιανές παραγωγές μέχρι και τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Για την υπόθεση θα πω ότι πιο ουδέτερο μπορώ. Μια μέρα, όλος ο κόσμος λιποθύμισε την ίδια στιγμή για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο ο καθένας είδε το μέλλον του ακριβώς 6 μήνες μετά. Μη γνωρίζοντας τίποτα για το τι συμβαίνει οι πράκτορες που ακολουθεί η ιστορία αρχίζουν από την αρχή με σκοπό να μάθουν ότι περισσότερο μπορούν. Νομίζω ότι το μέγεθος του cast της σειράς υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το πάνε για υπερπαραγωγή, όχι λόγω πληθυσμού αλλά λόγω του μεγέθους των ονομάτων που έχουν εισάγει σε αυτήν.


Joseph Fiennes, John Cho, μια δυο μεταγραφές από το Lost και ένας guest star Seth McFarlane, που δυστυχώς δεν τα καταφέρνει τόσο καλά στο μή-voice acting. Δημιουργεί πάντως ένα αρκετά πρωτότυπο μυστήριο που αρχίζει να ξεδιπλώνεται ωραία από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αλλά και πάλι στα επόμενα το άργησε παραπάνω και όσο να’ναι δεν αρχίζω άλλο μυστήριο προτού τελειώσει το Lost, και πόσο μάλλον που μου έχει κολήσει η υποψία ότι δεν έχει ελπίδες για σύντομες απαντήσεις. Ένα τελικό σχόλιο. Έχω καλύτερα πράγματα να ασχοληθώ από κάτι που είναι ακόμα τόσο στην αρχή. FlashForward τα ξαναλέμε σε δυο-τρία χρόνια αν αλλάξει κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου