Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Community (2009-ongoing)


Τώρα που πέρασε η πιο σημαντική δεκαετία στην ιστορία της τηλεόρασης, καθόμουν και κοιτούσα τις λίστες με τις καλύτερες σειρές και αναρωτιόμουν αν θα καταφέρουν να γίνουν κι άλλες τόσο καλές όσο αυτές που είδαμε, ή αν τελειώνει εδώ η χρυσή εποχή. Κι όμως υπάρχει ελπίδα.. βλέπω το φως στο τούνελ.. λέγεται.. Community..

Έτσι λοιπόν, στην δύση των '00s και την αυγή των '10s εμφανίζεται η σειρά που θα κάνει το ποδαρικό καταφέρνοντας να μας γονατίσει απο τα γέλια προσφέροντας μας στιγμές ισάξιες του Arrested Development. Και μέσα σε μια season κατάφερε να μας δείξει το μέλλον της κωμωδίας μέσα από μια μίξη παλιών και νέων κωμικών. Η επιστροφή του Chevy Chase, βετεράνου του γέλιου, και η πρώτη σημαντίκη εμφάνιση ενός Youtube κωμικού, του Donald Glover, γνωστού για την εμφάνισή του στο sketch group "Derrick Comedy."



Έχουμε ακούσει για τα πολύ δυσφημισμένα Community Colleges της Αμερικής. Είναι τα μέρη που πάνε για σπουδές μόνο όσοι παράτησαν το λύκειο, ή μόλις πήραν διαζύγιο, ή μόλις πήραν 7 διαζύγια, ή ανακαλύφθηκε ότι το πτυχείο τους ήταν πλαστό. Καλωσήρθατε στην παρέα μας. Εδώ, όπου όποιος πει κάτι ρατσιστικό, δεν πειράζει, γιατί όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει κάτι χειρότερο. Εδώ που η γνώση δεν έχει σημασία όταν ξέρεις πως δεν την λαμβάνεις ποτέ έτσι κι αλλιώς. Εδώ που οι καθηγητές, συγνώμη, ΔΑΣΚΑΛΟΙ ισπανικών έχουν ασιατική καταγωγή και αδερφό ραβίνο. Εδώ που μιλάμε μόνο σαν να ζούμε σε ταινία.. Αν δεν μας κλοτσήσεις στα μούτρα μπορεί και να σε βάλουμε στην παρέα μας.

Μπορώ να προτείνω τον Abed ως καλύτερο geek όλων των εποχών; Φυσικά και μπορώ.. Έχει δει ότι υπάρχει για να δει κάποιος και μπορεί να κάνει quote οποιοδήποτε θέλει ανά πάσα στιγμή. Γι'αυτό και τον ευχαριστούμε που έχει παραδώσει ορισμένες αξέχαστες στιγμές με αναφορές σε Goodfellas, The Dark Knight, Terminator, The Warriors και χιλιάδες χιλιάδες άλλα για κάθε είδους ταινία και σειρά.

"Come with me if you don't want paint on your clothes"



Βέβαια να προσθέσω κάτι σημαντικό; Είμαστε ακόμα στην αρχή, χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι με ότι βλέπουμε και του δίνουμε τη δεύτερη season επειδή το αξίζει! Και του χρόνου πάλι μαζί και ακόμα καλύτερα παιδιά. Don't give up on me now! Συνεχίστε ετσί για να μπορούμε να ξαναγράψουμε τις λίστες μας. Νέα δεκαετία, ερχόμαστε!

"Well, I may be a genius, but I'm not a lesbian"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου