Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Misfits (2009-ongoing)

Να και μια μικρή έκπληξη από τη Βρετανία..

Φέτος έχω δει πολύ καλή τηλεόραση από αυτό το μικρό και γενικά αντιπαθές μου μέρος που αποκαλείται UK. Αν εξαιρέσουμε το Skins, που στην προσπάθεια του να φτάσει την τελειότητα των 2 πρώτων του κύκλων φέτος το έδιωξε από τα επιτρεπτά επίπεδα ρεαλισμού, κλείνοντας άβολα τη 2η φουρνιά του, φέτος είδα περισσότερες διασκεδαστικές σειρές να προέρχονται από δω παρά από τους αποικιοκράτες. Ανάμεσά τους το Doctor Who του Stephen Moffat, ο οποίος αναλαμβάνει στην επερχόμενη σεζόν να ασχοληθεί με μια σύγχρονη εκδοχή του Sherlock Holmes με Watson τον Martin Freeman του The Office (και του Love Actually και του Hitchhikers Guide to the Galaxy), το The Inbetweeners που παραδόξως βελτιώθηκε πολύ από πέρσι, και φυσίκα η βρετανική απάντηση στο Heroes που λέγεται Misfits.

Έχοντας καμία απολύτως σχέση με τη γνωστή horror punk μπάντα, οι Misfits είναι μια όμαδα ανήλικων που καταλλήγουν στον τομέα της κοινωνίκης εργασίας, μιας και (as the titles suggests) ήταν κακά παιδάκια. Έχοντας ο καθένας διαπράξει διαφορετικές παρανομίες βρίσκονται στην πρώτη μέρα της τιμωρίας τους όταν μια υπερφυσική καταιγίδα περιβάλει τον ορίζοντα. Επιρεασμένοι από την καταιγίδα αρχίζουν να ανακαλύπτουν ότι κάτι είναι διαφορετικό στον καθέναν τους. Συγχαρητήρια παιδία καλωσήρθατε στο πρώτο μάθημα Superpowers 101.

Αφού αποφασίζουν να κρατήσουν τις δυνάμεις τους μυστικές και να ανακαλύψουν γιατί ο ένας από αυτούς δεν έχει αποκτήσει καμία, βρίσκονται σε καταστάσεις που τους προτρέπουν να τις χρησιμοποιήσουν ενώ συνειδητοποιούν ότι μπορεί να μην είναι οι μόνοι που επιρεάστηκαν από τη μυστηριώδη καταιγίδα.


Η Wikipedia μόλις μου επιβεβαίωσε ότι ο πρώτος κύκλος ήταν όντως γυρισμένος στα ίδια σημεία με το Κουρδιστό Πορτοκάλι, μιας και τελικά φαίνεται ότι όλοι οι Misfits δείχνουν να τα προτιμούν. Τι αποτέλεσμα έχει αυτός ο συνδοιασμός; Μια σειρά από έξι επεισοδιάρες γεμάτες δράση, περιπέτεια, μυστήριο και το γενετικά εξελιγμένο βρετανικό χιούμορ που με τραβάει στο να δω σειρές από αυτή την god forsaken χώρα. I kid, απλά έχω προηγούμενα και δεν ήθελα να μολύνω τα προηγούμενα ποστ. (:P)

Πολύ καλή αρχή για σειρά, ανυπομόνω για το δεύτερο κύκλο (και όχι απλά περιμένω). Kudos to Robert Sheehan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου