Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

TVing 20+1 US States

Ένας τηλεοπτικός ταξιδιωτικός οδηγός για 21 πολιτείες της Αμερικής. Σύντομα θα έχουμε και τις υπόλοιπες.

Pennsylvania - The Office (U.S.)
Βαρετή πολιτεία, βαρετός κόσμος, αλλά λόγω της σειράς ελπίζεις να είσαι αρκετά τυχερός και να πετύχεις κανά επεισόδιο στο Scranton... Εκτώς κι αν μπορείς να ξεχωρίσεις fact from fiction.

Michigan - Freaks and Geeks
Κανονικά ούτε που θα πατούσα το πόδι, αλλά μόνο και μόνο για να ευχαριστήσω το σύμπαν με το πιο feelgood finale που έχω δει. Και ίσως για να παίξω λίγο DnD...

Georgia - The Dukes of Hazzard
Yeeha! Aκούω ήδη τον Στρατηγό Λι να έρχεται μαζί με την υπέρτατη βλαχειά μιας ολόκληρης πολιτείας. Μπες στο αμάξι και σανίδωσε το μέχρι την επόμενη πολιτεία (έτσι για να πούμε ότι μπήκες και στο κλίμα της σειράς).

Florida - Dexter
Γιατί; Προτιμούσες πριν που ήταν απλά μια πολιτεία με μέσο όρο ηλικίας τα 70; Μετά το Scarface είναι το μόνο πράγμα που φέρνει ενδιαφέρον σε μια κατά τα άλλα πολύ υπερεκτιμημένη πολιτεία.

Kansas - Jericho
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για hillbillies. Σταματάμε μόνο σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος (ε, τι σκατά, αυτό το αξίζουν).

Colorado - South Park
Εδώ είμαστε. Ανέβα στο βουνό, πάρε μια καρέκλα και κάτσε στο δρόμο. Όταν δεις 6 άντρες να χοροπηδάνε χρησιμοποιώντας ένα μέρος του σώματος τους μπορείς πια να πεθάνεις ήσυχος, και πιθανότατα θα πεθάνεις ήσυχος αν κάτσεις παραπάνω από τόσο (ρεμέμπερ κόλουμπαϊν).

New York - The Unusuals
Όχι το HIMYM, ούτε το Friends, ούτε το Seinfeld μπορούν να παρουσιάσουν σωστά αυτό το μέρος. Παραλογισμός σε αστυνομικό τηλεοπτικό noir. Για γυναίκες Sex and the City αλλά δεν είμαι γυναίκα. Αλλά και το Mad Men αρκεί τις προϋποθέσεις για το awesome.


New Jersey - The Sopranos
Προφανής επιλογή. Μπορεί το Jersey να είναι η χωματερή δίπλα στην "καλύτερη πόλη του κόσμου" αλλά ένας Kevin Smith και ένας David Chase του Sopranos απέδειξαν το αντίθετο. Φιλική συμβουλή, μην σκάβεις σε παραλίες, μην προδώσεις τον Tony αλλά πήγαινε μια βόλτα στα Baba Ding! Strip Club, και στο Jay and Silent Bob's Secret Stash.

Nevada - High Stakes Poker
Και τίποτε άλλο. Με το πατήσω το πόδι μου εντός των συνόρων δεν θα βγώ ποτέ από το Poker Room του Golden Nugget. Βασικά από τα Poker Rooms γενικότερα. Όποιος δεν ασχολείται να μας αδειάσει τις τσέπες του και μετά από λίγο τη γωνιά.

California - Entourage
Σκληρή μάχη για το ποιος θα κυβερνούσε εδώ αλλά όπως και στην πολιτική κατί ποτέ καλό αλλά πάντα fun too watch κέρδισε. Σεξ, χρήμα, σεξ, τσαντίλα, σεξ, καθυστέρηση, σεξ, ταινίες και σεξ. Και ότι και να γίνει εμείς θα προσπαθούμε να βρούμε κάτι να πηδήξουμε. Αλλά επειδή είναι και η Ακαδημία εκεί, οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν τα Californication, Weeds, Angel, Sons of Anarchy. Να ναι καλά ο Ari Gold.

North Carolina - One Tree Hill
Ειδικός προορισμός για δολοφόνους, βιαστές, και γενικότερα πάσης φύσεως ανώμαλους. Γιατί όπως είπε κάποιος γνωστός: Αν δεν σ'αρέσει μια σείρα, κοίτα μήπως σ'αρέσουν οι γκόμενες που παίζουν. Όλοι ξέρουμε ότι η ζωή τελείωνει μετά το λύκειο οπότε το μέρος είναι γεμάτο από 17χρονά μ...α και μια λίμνη για να κανείς dispose the body. Αν πάλι δεν είσαι ανώμαλος μπορείς απλά να προσπεράσεις ένα εντελώς αδιάφορο μέρος.


Texas - Walker, Texas Ranger
FUCK YEAH! CHUCK NORRIS!
Και εκτώς αυτού... Γιατί να μην πάει κάποιος στο Τέξας αν δεν είναι μαύρος, λατινοαμερικάνος, ασιάτης, ινδός, ομοφυλόφιλος ή παραπληγικός; Ε, είπαμε, δεν είναι για όλους.

South Dakota - Deadwood
Συγνώμη κιόλας αλλά μόνο για τα γαμημένα παρθένα τοπία που είδα θέλω να πάω. Αλλά μπορεί να πεθάνω προσπαθώντας να το παίξω Al Swearingen (όσο να ναι δεν θα είμαι ποτέ τόσο badass *σνιφ*).


Hawai - 5-0
Συμβολικά λόγω του φετινού προσεχούς remake της σειράς για να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές κάτω από τον ήλιο της εξωτικής Χαβάης. Ομπρέλλες, κοκτέιλ και τώρα πια, η Grace Park!

Illinois - Prison Break (season 1)
Μετά το Illinois των Blues Brothers έρχεται κάτι που κρατάει το urban style που δείχνει ότι εδώ είμαστε ο βιομηχανοποιημένος βοράς. Δεν θα δεις τίποτα από όσα είδες στη σειρά αλλά θα τα δείς στον ίδιο φωτισμό. Sweet Home Chicago.

Vermont - Newhart
To Newhart δημιουργεί το απίστευτο παράδοξο, σε μια πολιτεία που η οικονομία της είναι βασισμένη στα b'n'bs (bed and breakfast όχι bits and bytes ζώα), βλέπουμε τον Bob Newhart να έχει ένα πανδοχείο σε μια τρελή τρελή πόλη με ιστορικό φινάλε. Να πάνε τα ρομαντικά ζευγαράκια και ζευγαράκια που δεν επιτρέπεται να παντρευτούν αλλού. Εγώ έφυγα.


Wisconsin - That 70's Show
Όπως ξαναείπα, αν δεν σ'αρέσει μια σειρά... κοίτα την Μίλα Κούνις. Αλλά με τέτοιο όνομα πολιτείας τι περίμενα ο βλάκας. Παρατημένο πολύ σύντομα, ούτε η Μίλα δεν το έσωσε.

Rhode Island - Family Guy
Προφανώς. Μπορεί το χιούμορ του να έχει καραπαλιώσει σε αντίθεση με του South Park που διαρκώς ανανεώνεται αλλά πρέπει ο οποιοσδήποτε να κάνει μια homage επίσκεψη εδώ. (Έχω ακούσει ότι οι γκόμενες είναι πολύ χαζές... καλή διασκέδαση).

Massachusetts - Fringe
Must see μέρος. Με τρελή ιστορία, από τις μάγισσες του Salem μέχρι το Fringe Science. Θα ευχαριστηθείς τουρισμό βολτάρωντας στο Harvard και στο λιμάνι της Βοστώνης. Και φυσικά μην ξεχάσεις να πας να δεις τους Red Sox να ξεσκίζουν τους Yankees (Red Sox you are the only, only o-o-nly) ή Celtics εναντίων Lakers. Soundtrack της επίσκεψης, μια δισκογραφία κάποιων Dropkick Murphys.

Connecticut – Bewitched
Υπερβολικά cute πίπα. Γενικότερα είχα ψυλλιαστεί ότι πρόκειται για αδιάφορο μέρος. Το Stepford Wives του Frank Oz ήταν αρκετό για να με πείσει να μην πατήσω ποτέ στην Εκάλη της Αμερικής (δεν φτάνει να είσαι ο Yoda φίλε). Προς αποφυγήν αν δεν είσαι με χαζογκόμενα για παρέα.

Maine - None
Όχι τηλεόραση, τα τόσα βιβλία του Stephen King αρκούν για να με πείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου