Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

The Unusuals (2009)


Un Certain Regard σε άλλο ένα αγαπημένο never got to be show.

Καναλάρχες είστε τόσο μα τόσο ηλίθιοι. Ειλικρινά, πες για την επιστημονική φαντασία πάει στο διάολο πάντα ήταν cult έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν μπορείς να μου δίνεις μια γεύση από την καλύτερη αστυνομική σειρά (δεν έχω δει The Wire ακόμα) και την μοναδική του είδους της ως τώρα που μου τράβηξε τόσο την προσοχή και με έπεισε να ασχολήθω πιο πολύ με αυτό το είδος.

Το tagline μιλάει από μόνο του. Not your usual cases, not your usual cops. To Unusuals πρόκειται για ένα φανταστικό workplace dramedy βασισμένο στις πιο περίεργες, αλλά απόλυτα πιθανές αστυνομικές υποθέσεις, καθημερινά θέματα που ταξιδεύουν στη χώρα του παραλόγου, αλλά πάντα με τις κλασσικές αστυνομικές φάρσες όπως του Mel Gibson στον Danny Glover. Με λίγα λόγια το Unusuals είναι μια σειρά γεμάτη με τα καλά κομμάτια των Φονικών Όπλων, με τη διαφορά ότι εδώ βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη.

Μια νεαρή αστυνομικίνα του Πρώτου τμήματος, κόρη ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της πόλης, ζητάει μετάθεσης στο Δεύτερο (ανθρωποκτονίες), ένα τμήμα γεμάτο από.. τρελούς. Εκεί αντικαθιστά ένα δολοφονημένο μπάτσο και οι έρευνες αρχίζουν αμέσως. Αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό κομμάτι. Το σημαντικό είναι ο Harold Perinnau με τις φοβίες του, ο Adam Goldberg που έπρεπε να τις αντιμετωπίζει παράλληλα με τα δικά του (πιο αληθινά θέματα), οι φάρσες ανάμεσα στους χαρακτήρες Walsh και Alvarez και η ατάκα "too much paperwork."

Εγγυημένο γέλιο σε συμπαθητικό background αυτή η σειρά έπρεπε πραγματικά να μην κοπεί, όχι ακόμα τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου