Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Futurama (1999-2003, 2008-ongoing)

Πόσο μας έλειψε το Futurama μετά την ακύρωσή του; Πόσο χαρήκαμε όταν λάβαμε τα νέα για την επιστροφή του στη μικρή οθόνη μετά από τις 4 ταινίες που μας θύμιζαν τις παλιές, καλές εποχές; Και κυριότερο, πως αντεπεξήλθε ως τώρα στην απόφαση του Comedy Central να επενδύσει στην δεύτερη αγαπημένη μου σειρά κινουμένων σχεδίων;

Απάντηση: Καλύτερα από αρκετά για να πω ότι χάρηκα που ξανά είναι στην τηλεόραση. Οι τέσσερις ταινίες χαρακτηρίζονται πια ως η 5η season του, και η σειρά ξεκίνησε την έκτη του τον Ιούνιο. Θυμάται κανείς την ιστορία του Family Guy που μετά την επιστροφή του προσπαθώντας να ξαναπάρει δεύτερη ακύρωση πηγαίνοντας στα άκρα τα αστεία του πριν φτάσει στη σημερινή, ανιαρή, του κατάσταση. Το Futurama, αντιθέτως, επιστρέφει στους ίδιους ρυθμούς που είχε και το 2003. H ακύρωση του είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μισώ το FOX (μερικοί ακόμα είναι το Firefly, το Drive και το Arrested Development), ενώ το Comedy Central στέκεται δυνατό 14 χρόνια πίσω από το South Park, που τυχαίνει να είναι η πρώτη αγαπημένη μου σειρά κινουμένων σχεδίων και γι' αυτό είμαι περήφανος να τις δω και τις 2 να ανθίζουν με τον τρόπο που έκαναν φέτος αλλά δίπλα δίπλα.

To Futurama συνεχίζει με τα ίδια στοιχεία που λάτρευα στις αρχές του, τον ίδιο κοινωνικοπολιτικό σαρκασμό που είχε πάντα σε συνδυασμό με το σάτιρα της επιστημονικής φαντασίας. Και περισσότερο από χαρακτήρες που λατρεύουμε. Come sail away with us!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου